Wat is Reiki?

Reiki is een eeuwenoude Japanse energetische helingstechniek die gericht is op het herstellen en balanceren van de levensenergie in ons lichaam. Het woord 'Reiki' is samengesteld uit twee Japanse woorden: 'Rei' betekent universele of spirituele wijsheid, en 'Ki' verwijst naar de levensenergie die in alle levende wezens stroomt.

Door middel van handoplegging wordt Reiki energie doorgegeven aan de ontvanger, waarbij blokkades en onevenwichtigheden in de energiestroom worden aangepakt. Deze helende energie stroomt naar de gebieden waar het het meest nodig is, en bevordert ontspanning, genezing en welzijn op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau.

Reiki kan helpen bij het verminderen van stress, het stimuleren van het zelf genezend vermogen van het lichaam, het verlichten van pijn, het bevorderen van diepe ontspanning en het herstellen van de energiebalans. Het kan ook emotionele blokkades helpen loslaten en innerlijke rust en harmonie bevorderen.

 

Voor wie is Reiki?

Reiki is voor iedereen, maar ook zeer geschikt voor kinderen en dieren. Kinderen die hoog gevoelig zijn hebben over het algemeen heel veel baad bij Reiki, ook kan ik ze afsluiten zodat ze niet teveel prikkels binnen krijgen gedurende de dag en de sociale druk van school en vriendjes beter aan kunnen.

Wat is het effect van Reiki bij kinderen?

- meer zelfvertrouwen.

- durft meer voor zichzelf op te komen.

- lichaam en geest kunnen ontspannen en komen daardoor meer in balans.

- angsten schuiven naar de achtergrond of verdwijnen zelfs.

 

Er zijn verschillende klachten waarbij Reiki kan helpen:

- Hoofdpijn/migraine

- Angstklachten

- Depressie

- Chronische pijnen

- Vruchtbaarheidsproblemen

- Autisme

- Vermoeidheidsklachten

- Pijnlijke en stijve spieren en gewrichten

- Reuma

 

Andere dingen waarbij Reiki kan helpen zijn:

- Meer ontspannen en minder stress

- Minder pijn ervaren en sneller herstellen

- Beter slapen (ook bij huilbaby's), meer focus en energie ervaren

- Onderdrukte emoties vrijlaten

- Verbinding met je met je intuïtie en gevoel verbeteren

- Gifstoffen afvoeren en je immuunsysteem versterken

- Doorbreken van oude patronen die je niet meer dienen

Reiki op afstand

Ook kan je Reiki op afstand ontvangen. Dit doe ik d.m.v. een foto, dan stuur ik reiki naar je toe dus ik kan je op afstand ook behandelen. Dit doe ik meestal als er spanningen of zenuwen zijn voor een examen of bij angsten (bv vliegangst).

 

Extra info

Bij een Reiki-traject ga ik altijd uit van 3 behandelingen. Na 3 Reiki behandelingen is het zelf herstellend vermogen van het lichaam geactiveerd en pikt het lichaam Reiki goed op. Mocht het zijn dat je het na de eerste behandeling toch niet prettig vind of ik merk dat het niks voor je doet dan houden we het bij 1 keer en vervallen de vervolg afspraken.